Thai töltött káposzta

2013.10.25 09:50

Így 6 hét után már hazai ízekre vágytunk, és éppen a Big C-ben zöldség akciót tartottak. Úgy gondoltuk, hogy nekifogunk hát töltött káposztát készíteni.

Hozzávalók:

1 fej káposzta

1 fej hagyma

5 gerezd fokhagyma

őrölt piros paprika

rizsecet

egy marék rizs

só, bors, olaj

 

Vettünk is egy közepes fej káposztát és rizsecetet a savanyításhoz.

A káposzta levelét egyesével gondosan levéve, a többit felvágva besóztuk, majd állni hagytuk. Kinyomkodva a levét, rizsecetes vízzel leöntöttük és állni hagytuk. Ezt követően forralásig melegítettük, majd hagytuk kihűlni.

A káposztát kivettük az edényből. Puha, sós és savanyú volt. Pont olyan, mintha a piacon vettük volna a savanyúságot áruló nénitől.

Darálthúsból a tölteléket / gombócakat elkészítettük, ahogy kell becsomagoltuk a káposztalevelekbe és máris neki is álltunk a főzésnek. A lábasba apró káposztát is tettünk. A lábas amúgy kb. 1,5 literes lehet.

 

Két óra múlva már ettük is a thai-magyaros töltött káposztát! Bár nem volt hozzá tejfölünk, így is teljesen olyan volt, mintha otthon főtt volna. És lám, kicsiben is lehet finomat főzni.

3 töltött káposzta, 5 gombóc és sok aprókáposzta lett. Jó étvággyal megettük :-)

Ami utána történt...

A könnyű riszes és tésztás ételek után a káposzta meglehetősen nehéz ételnek bizonyult. Fájt is a hasunk rendesen. Au!