Thai töltött káposzta
Így 6 hét után már hazai ízekre vágytunk, és éppen a Big C-ben zöldség akciót tartottak. Úgy gondoltuk, hogy nekifogunk hát töltött káposztát készíteni.
Hozzávalók:
1 fej káposzta
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
őrölt piros paprika
rizsecet
egy marék rizs
só, bors, olaj
Vettünk is egy közepes fej káposztát és rizsecetet a savanyításhoz.
A káposzta levelét egyesével gondosan levéve, a többit felvágva besóztuk, majd állni hagytuk. Kinyomkodva a levét, rizsecetes vízzel leöntöttük és állni hagytuk. Ezt követően forralásig melegítettük, majd hagytuk kihűlni.
A káposztát kivettük az edényből. Puha, sós és savanyú volt. Pont olyan, mintha a piacon vettük volna a savanyúságot áruló nénitől.
Darálthúsból a tölteléket / gombócakat elkészítettük, ahogy kell becsomagoltuk a káposztalevelekbe és máris neki is álltunk a főzésnek. A lábasba apró káposztát is tettünk. A lábas amúgy kb. 1,5 literes lehet.
Két óra múlva már ettük is a thai-magyaros töltött káposztát! Bár nem volt hozzá tejfölünk, így is teljesen olyan volt, mintha otthon főtt volna. És lám, kicsiben is lehet finomat főzni.
3 töltött káposzta, 5 gombóc és sok aprókáposzta lett. Jó étvággyal megettük :-)
Ami utána történt...
A könnyű riszes és tésztás ételek után a káposzta meglehetősen nehéz ételnek bizonyult. Fájt is a hasunk rendesen. Au!