Hua Hin-i tengerparti kirándulás

2014.06.01 10:46

A múlt héten Bangkoktól 250 km-re délre található Hua Hin városába tettünk 3 napos kirándulást.

1834-ben Petchaburi tartomány mezőgazdasági területén súlyos asszály pusztított.  A farmerokból álló közösség tagjai dél felé indultak szerencsét próbálni, és így találtak rá a fehér homokos, sziklákkal szegélyezett településre. El is nevezték Samore Riang- nek.
1921-ben a Sziámi Állami vasúttársaság igazgatója, Purachata herceg Railway Hotel néven tengerparti szállodát építetett.
VII. Rama királynak annyira megtetszett a tengerparti élet, hogy egy nyári rezidenciát épített. A palotát Klai Kang Won-nek nevezte el. Innentől datálható Hua Hin városa, királyi városnak.
Hua Hin az első és legnépszerűbb strandüdülőhely lett az országban.

Vonattal utaztunk le a fővárosból. Megszoktuk már az "ázsiai kényelmet", amit egy 3. osztályú szolgáltatás nyújthat :-). Csodálkoztunk is, hogy ezt a hosszú távot menetrendhez képest percre-pontosan teljesítette. A hosszú út alatt (5 óra) nagyon sok árus szállt fel a vonatra, minden félet árultak. Jégbe hűtött üdítőt, vizet, sört, tojásrántottát, rizst, gyümölcsöket, szárított halat, zöldséget és édességeket.

Amint begördült az állomásra a szerelvényünk, már éreztük a tengeri szél friss illatát. Bangkokhoz képest jóval tisztább és hűvösebb volt a levegő.

Szállásunkat a neten foglaltuk le, a Victor Guesthouse-t. Szempont volt az olcsó ár, illetve hogy közel legyen a tengerpart. Mivel nem nagy településről van szó, így gyalog indultunk el az állomásról. Útközben motorostaxisok ajánlatát hesegettük el. A belvárosi részben KFC, McDonalds, Burger King, 7-eleven és Family Mart is képviselteti magát.
Könnyedén megtaláltunk a szállásunkat, vártak is bennünket. Aranyos faházas bungallót kaptunk, amiben minden luxus benne volt 10 usd/2fő/éj-ért. Még DVD lejátszó is és ingyenes gyors net a szobában!

Belevetettük magunkat délután a tengerbe. Szépen gondozott fehér homokos, pálmafás a tengerparti része. Nagyon kellemes, már mondhatnánk, hogy meleg volt a víz. Délelőtt apály, délután dagály fogadott bennünket. A parton nincsenek árusok, most a szezonon kívüli időben szinte csak mi voltunk. A településen inkább guesthouse-ok és egyszerűbb kiadó szállások vannak, de aki luxusra vágyik az közvetlenül a beach-től kb: 50 méterre megtalálja a Sofitel és a Hua Hin-i Hilton.

Ha megunnánk a napozást, a közelben több kirándulást is tervezhetünk. Pl: Cha-Am-i Santorini vagy Velence parkba. Aki meg az éjszakai életet szereti, van egy utca - olyan ,mint Pattayán a Walking Street, ahol több tucat Go-Go Girls / Boys várja a kedves vendégeket.

Összefoglalva, ezerszer inkább Hua Hin, mint Pattaya.