MALÉV Bangkokban

2014.04.18 20:27

A mai napon a Sukhumvit negyed egyik eldugott utcáján (Sukhumvit Soi 13 szám alatt) egy helyi utazási iroda bejárati ajtaján még megtalálható a legendás magyar légitársaság, a MALÉV logója!


2005. december 2-án pénteken indította el ünnepélyesen a Malév B767 szélestörzsű repülőgépével a közvetlen Budapest-Bangkok járatot.

2006. novemberében a Malév bangkoki járatának utasai Malév-jeggyel folytathatták útjukat thai, kambodzsai, vietnami, kínai és ausztráliai városokba az akkor megkötött kétoldalú keresekedelmi megállapodások eredményeként - jelentette be a Malév.
A magyar légitársaság egyik legnagyobb foglaltsággal üzemelő hosszútávú járata a bangkoki volt (Emellett működött Kairó, Delhi, Peking, New York járat). A oneworld légi szövetséghez történő csatlakozás folyamatának részeként kötötte meg a Malév a kereskedelmi megállapodásokat, miután a oneworld légitársaságok bázisa Bangkok új repülőtere, a Suvarnabhumi lett. A Malév-jeggyel az utasok a Cathay Pacific-kel Hongkongba, a Qantasszal Sydney-be, Melbourne-be, Brisbane-be és Perth-be repülhetnek, míg a Finnair Bangkokból Szingapúrba és Hongkongba repül.

2008. júliusában bejelentésre került,hogy a magyarok nem sokáig örülhettek annak, hogy Budapest és Bangkok között közvetlen járattal, „rendes”, hosszútávú repülésekre tervezett szélestörzsű gépekkel járhattak (B767). Az utolsó menetrendszerinti Malév gép 2008 áprilisának végén elrepült Bangkokból, a nyári szezonra eltűnt a magyar menetrendből ez a desztináció, s úgy tűnik sosem tér vissza.

Egy korábbi fórumozó bejegyzése szerint a légitársaság repülőjegy ára nagyon magas volt: "2008-ban voltam még közvetlen Budapest-Bangkok Malév járattal, és 220.000 Ft volt a jegy, az Aeroflottal moszkvai átszállásal ugyanebben az évben 139.000 Ft-be került".