Phnom Penh II

2014.03.11 18:29

Ismét egy verőfényes napra ébredtünk. A hőmérséklet a fővárosban 35-36 fok között alakult, szikrázó napsütéssel.
Reggel kinézve az ablakból az épülő mecset és a kiszáradt tó látványa fogad bennünket. A kakasok hajnal óta kukorékolnak, odalent készül a reggeli és ennek hangját mi is halljuk.

A mai napon megnéztünk a városházát, a khmer emlékművet és kilátogattunk az Orosz Piacra. Itt Lacoste, Tommy Hilfieger és Diesel pólókat vettünk 6 usd/db áron.


Az Orosz Piacon – Psar Toul Tom Pong – mindent beszerezhetsz, mi szem-szájnak ingere. A piac nevét az 1980-as években Phnom Penh-be áramló száműzött oroszokról kapta. Fel kell készülni az alkudozásra, mielőtt elmerülünk a szűk és homályos utcácskák forgatagában.

Betértünk az egyik sorba, ahol élőállat feldolgozás és húsárusítás volt. Zsuzsi mondta, hogy menjünk innen, mert "mindjárt kihányom a belemet" a szagoktól!

Átsétáltunk a szecessziós központi piacra, a Central Marketre. Sárga színűre van festve a külső homlokzat. Központi kupolája 25 méterre magasodik, mellette 4 csarnok foglal helyett. Louis Chauchon francia tervező alapján épült, még a francia időkben 1937-ben. A kupola alatt ékszereket árulnak.

Délután megvettük a buszjegyeket Saigonbe, a Sapaco busztársaságtól 11 usd/fő-ért.

Visszafelé beültünk a KFC netezni, majd hazasétáltunk. Útközben kattintottunk a fényképezővel egy pár képet.