Szavazás Thaiföldön

2014.04.18 16:30

Április 6-án országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon.


Külföldön élőként - de magyarországi lakcímmel rendelkezőként- átjelentkeztünk a külképviseleten történő szavazásra.
Bangkokban minden rendben volt. Az épületet nehezen találtuk meg, az utca kezdeténél még tábla jelezte, hogy merre van a Nagykövetség, de beljebb már csak a giga épületeket találtuk, kiírás, vagy magyar zászló nuku.

Többszöri segítségkérés és tanácstalan tájékozódás után megtaláltuk azt a bizonyos felhőkarcolót, amelynek 20. emeletén az egyik szobában működik a külképviseletünk! (Ahhoz képest, hogy a környéző országokban sincs pl: Malajzia, Myammar, Laosz, Kambodzsa) magyar.nagykövetség, eléggé "szerényre" vették a délkelet-ázsiai kapcsolatokat)
A hotel -igen, mert az apartmanház egyben hotel is- alkalmazottja segített, miután útbaigazítást kértünk, hogy melyik az Oak Tower a több tucat 50-60 emeletes házak között. Örömmel mondta, hogy jó helyen járunk, ekkor már mi is megkönnyebbültönk.

Az apartman recepciójára belépve a személyzet egyik tagja kísért fel a 20. emeletre. Az egész szint a Nagykövetség, egyik a fogadó helyiségek, a másik a lakrész.

Olyan civilizált volt az egész, szavazófülke nem volt, de egy fehér kartondoboz mögé kellett rejteni a szavazólapot. Sor nem volt, de kifelé menet találkoztam magyarral.
Így szavaztunk Mi!