Vietnam - Thaiföld Qatar Airwaysszel

2014.03.27 08:49

Megkaptuk a vízumonkat, már nem igazán szerettünk volna maradni Vietnamban -egyrészt a kulináris élmények, másrészt a hideg időjárás miatt - úgy döntöttünk, hogy visszautazunk Thaiföldre.
Utazás előtt 3 nappal a repülőjegyet megvéve a legolcsóbb légitársaság az 5* Qatar Airways-nek bizonyult. Kicsit meglepődtünk, hogy hogyan éri meg a légitársaságnak illetékkel együtt 90 usd áron kínálni az utat ( a repjegy: 8.311 Ft/fő + illeték: 12.655 Ft), miközben a vietnami légitársaásg 100 usd-vel többért, az Air Asia, JetStar és a helyi fapados VietJet-vel is magasabb áron lehetett volna beszerezni a jegyeket.

Délután 5 kor indult a gépünk, a szállodától fél 3kor indultunk taxival a repülőtérre. A belvárostól közel 40 km-re helyezkedik el Noi Bai nemzetközi repülőtére. Hatalmas éptíkezések folynak, további terminált építenek -de minek? kinek? az rejtély, hisz ez a picurka reptér szerintem kiszolgálja azt az évi 7 milliós utasforgalmat.

Előzőleg online check in végeztünk, így csak a bőröndöket kellett feladnunk.

Hatalmas gépet állítottuk forgalomba B777-300 ER típusút. A Boeing 777 (angol nyelvterületen elterjedt neve Triple Seven, azaz „Tripla hetes”, típusszáma miatt) amerikai fejlesztésű szélestörzsű kéthajtóműves utasszállító repülőgép. A világ legnagyobb kéthajtóműves utasszállító repülőgépe.

A Seatguru információi szerint a gépen 380 fő utazhat 2 osztályon (Business and Economy).

Szerintem kb negyedéig lehetett a gép. Igaz ez csak egy szűk 2 órás utazás volt. Ugyanez a gép indul tovább Bangkokból  Dohába feltehetően megtöltik a gépet.

A személyi monitor szórakoztató egységgel természetesen megtalálható volt. Felszállás előtt cukorkát és frissítőkendőt osztottak. Az út során kaptunk kb 1 dl narancslevet és egy mini szandvichet. Zsuzsi zöldségeset és csirkéset kértem. Finom volt. Kényelmesek voltak az ülések, nem volt agyonzsúfolva. 3 sorban 3-3-3 konfigurációban lehetett ülni. Mi a 47.sorban ültünk E illetve az F széken (középső sor).


Rendben megérkeztünk, 30 fokba este 6:30- kor Bangkokba.